Nickolas Grammatos's

Official WebSite

Βιογραφικό

Σύντομο βιογραφικό 

Ο Νίκος Γραμμάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας όπου και ζει ακόμα και τώρα. Η κλίση στην μουσική ήταν αναμενόμενη καθώς είναι γιός DJ.

Μεγαλωμένος μέσα στα βινύλια, τις κασέτες και τα cd, βλέποντας για ατελείωτες ώρες MTV. Η μητέρα του είχε δηλώσει: «Δεν είχα δει ποτέ μου μωρό να βλέπει με τις ώρες βίντεο κλιπ και να χτυπιέται ασταμάτητα».

Από το 1998 μέχρι το 2012 ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο.

Το 2000 ανεβάζει στο διαδίκτυο το μουσικό περιοδικό Rockap.com (Rock Αποδράσεις e-zine) το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας εγχώριους καλλιτέχνες - συγκροτήματα. Το site μεταφέρθηκε στο Rockap.gr τον Ιούνιο του 2007.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του free press UrbanStyle Mag, που ξεκίνησε το 2008.

Το 2008 δημιούργησε το συγκρότημα Cameres. Μέχρι σήμερα έχουν τρεις δισκογραφικές δουλειές, κάποια singles, καθώς επίσης και διάφορες συμμετοχές σε μουσικές συλλογές.

Από το 1997 ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό θέατρο. Ξεκίνησε στην θεατρική ομάδα «Η Σοφίτα» του 5ου γυμνασίου Καβάλας, παίζοντας στα θεατρικά έργα, «Οδυσσεβάχ»  «Ελλήνων μνήμες» (Αρχάγγελος), «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» (Δημητρίου Κορομηλά) (Λιάκος). Επέστρεψε στο θέατρο το 2017 με την «Θεατρική Μηχανή» παίζοντας στο έργο «Το αβγό» του Φελισιέν Μαρσό (Γουστάβος).

Στις αρχές του 2017 ηχογραφεί με τους Cameres την τρίτη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε στις 17 Μαρτίου του 2018 από την Rockap.gr και την B-OtherSide Records.

Μετά από μια παύση 5 ετών, τον Αύγουστο του 2023 θα μπει και πάλι στο στούντιο για να ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις του 4ου δίσκου των Cameres. Στις 19 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το πρώτο τραγούδι με τίτλο "Τα όνειρα είναι για εμάς". Λίγο αργότερα το ίδιο τραγούδι θα βρίσκεται στην μεγάλη συλλογή του Rockap.gr, την Underground Όνειρα 6, μαζί με άλλα 36 τραγούδια. 

Στις 28 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και το 2ο τραγούδι με τίτλο "Μια προσευχή". 

Φλεβάρη του 2024 θα κυκλοφορήσει το 3ο τραγούδι με τίτλο "Όλα θα μοιάζουνε γιορτή".

Μεγάλο βιογραφικό


 

Ο Νίκος Γραμμάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας όπου και ζει ακόμα και τώρα.

Η κλίση στην μουσική ήταν αναμενόμενη καθώς είναι γιός DJ.
Μεγαλωμένος μέσα στα βινύλια, τις κασέτες και τα cd, βλέποντας για ατελείωτες ώρες MTV. Η μητέρα του είχε δηλώσει: «Δεν είχα δει ποτέ μου μωρό να βλέπει με τις ώρες βίντεο κλιπ και να χτυπιέται ασταμάτητα».
Βόλτες με την μαμά στις ντίσκο για να δουν τον μπαμπά ναι παίζει και αργότερα στο δικό τους μαγαζί όπου απολάμβανε συνέχεια μουσική διαφόρων ειδών.

Στην ηλικία των 15 ετών ξεκινάει το πάθος για το ραδιόφωνο εντελώς ξαφνικά μετά από παραπομπή του πατέρα του. Από τότε έγινε αχώριστο μέχρι το 2012 όπου θα σταματήσει από τα fm.
Στα 16 αποφασίζει να ασχοληθεί με την κιθάρα και αγοράζει την πρώτη του Washburn και ξεκινάει μαθήματα όπου μετά 1 χρόνο θα τα παρατήσει. Το ίδιο διάστημα μετά από μια κουβέντα με ένα φίλο, καθώς του ανακοίνωσε ότι θα πάρει κιθάρα, του γίνεται πρόταση να δοκιμάσει να τραγουδήσει σε μια τοπική μπάντα που αναζητούσε τραγουδιστή. Έτσι και έγινε, πήγε δοκίμασε, άρεσε και ξεκίνησαν οι πρόβες. Λίγους μήνες αργότερα αποχωρεί από την μπάντα με όνειρο την δημιουργία της δικής του μπάντας. Είχε ήδη ξεκινήσει να γράφει στίχους από μικρή ηλικία, αλλά από τα 16 του χρόνια το στυλό έγινε φίλος και τα τετράδια άρχισαν να γεμίζουν με στίχους, ποιήματα και σκέψεις.
Στα 18 του προσπαθούσε να στεριώσει μέλη για την μπάντα, αλλά αδύνατο. Πέρασαν 3 χρόνια και μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη, γυρνώντας μόνος μέσα στα ροκάδικα και κάνοντας γνωριμίες. Εκεί θα γνωρίσει 2 μουσικούς και θα συναντήσει σε μια συναυλία των ντράμερ της πρώτης μπάντας. Η μη ύπαρξη μπασίστα όμως δεν αφήνει την ιδέα να μεστώσει. Γίνανε κάποιες προσπάθειες για να μπει σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, αλλά μάταια. Την επόμενη χρονιά γυρίσει και πάλι μόνιμα στην Καβάλα και στα 23 του χρόνια παρουσιάζεται για να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα.
Το 2007 και ενώ έχουν τελειώσει οι στρατιωτικές υποχρεώσεις παίρνει και πάλι φωτιά το όνειρο της μπάντας. Καλοκαίρι του 2007 ξεκινάει να τζαμάρει με κάποια παιδιά. Αλλαγές στα μέλη και το 2008 δημιουργεί το συγκρότημα «Cameres» όπου μέχρι το 2010 ηχογραφούνε το πρώτο τους demo με τίτλο «Θα είμαι εκεί» το οποίο μοιράζεται ελεύθερα στο διαδίκτυο και καταφέρνει να κάνει σχετικά γνωστή την μπάντα στο κοινό της ελληνόφωνης ροκ.

Το 2010 αποχωρούν 2 μέλη από την μπάντα και μπαίνει στο ψυγείο... αλλά η δημιουργία δεν σταματάει εδώ. Ηχογραφεί μαζί με τον John Teki τα solo τραγούδια του. Παράλληλα συμμετέχει στα φωνητικά στο Λαρισαίο συγκρότημα «Φωνές» όπου ηχογραφούν ένα τραγούδι («Είμαι εδώ»).
Τον Νοέμβριο του 2012 θα μπει στο στούντιο με τις Cameres και θα ηχογραφήσουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο. Στις 15 Ιουνίου του 2013 θα κυκλοφορήσει επίσημα από την B-otherside Records.
Το καλοκαίρι του 2013 γράφει στίχους πάνω σε μουσική του Dj Kosma και προσθέτει φωνητικά στο τραγούδι "Έχεις νιώσει (Wreck)" το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Φεβρουαρίου ψηφιακά.
Τον Φεβρουάριο του 2014 συμμετέχουν με τις Cameres στην συλλογή "Underground Όνειρα 4" του Rockap.gr με το τραγούδι "Βρήκα την άκρη".
Τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφορούν την αγγλόφωνη έκδοση του τραγουδιού "Rock Star" σαν digital single (παγκοσμίως από τα i-tunes και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες) από την Αυστραλιανής ιδιοκτησίας δισκογραφική Pentagramusic.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 συμμετέχουν με τις Cameres με το τραγούδι ''Άγρια Νιάτα'' στην ανεξάρτητη συλλογή ''Rock 'N Roll Βοήθειες Vol.3'', του Δημήτρη Δημητράκα των Panx Romana.
Ιούλιο του 2015 κυκλοφορεί το digital single "Please forgive me" στο οποίο υπογράφει τους στίχους και την μουσική. Στο τραγούδι συμμετέχει ο Παναγιώτης Μπερλής (Διάφανα Κρίνα) παίζοντας πιάνο. Μια συνεργασία που θα συνεχιστεί στον 2ο δίσκου.
Απρίλιο του 2016 κυκλοφορεί το πρώτο single από την 2η δισκογραφική δουλειά, το τραγούδι "Όλα τελειώνουν" στο οποίο συμμετέχει ο Ασκληπιός Ζαμπέτας από τις Τρύπες.
Ιούνιο του 2016 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος με τον τίτλο "Οι αναμνήσεις πάντα καίνε.
Τον Μάρτιο του 2017 συμμετέχει στην θεατρική παράσταση "Το Αβγό", του Φελισιέν Μαρσό, το οποίο ανέβηκε από την "Θεατρική Μηχανή" και για 10 παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Καβάλας.
Από τις αρχές του 2017 ηχογραφεί μαζί με τους Cameres τον τρίτο δίσκο του συγκροτήματος. Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018. 

Πέντε χρόνια μετά από μια παύση, θα μπει και πάλι στο στούντιο Nemesis για να ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις του 4ου δίσκου των Cameres. Τον Αύγουστο του 2023 θα κυκλοφορήσει το τραγούδι "Τα όνειρα είναι για εμάς", το οποίο θα μπει και στην συλλογή "Underground Όνειρα 6" του Rockap.gr. Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει και το 2ο τραγούδι με τίτλο "Μια προσευχή". 
Φλεβάρη του 2024 θα κυκλοφορήσει το 3ο τραγούδι, με τον τίτλο "Όλα θα μοιάζουνε γιορτή".

Το ταξίδι συνεχίζεται…